Higher speed, slower polygon movement.

Have any questions or problems in making your game, subscribing and/or using our software? Post here.
Forum rules
Make sure you are using the newest version. This can be downloaded at the top of the site via the "downloads" link.

Use a very good subject. "Problem" or "Help" are unacceptable titles.

Use the search feature before posting a question, as the answer is probably already here.

Subscript out of range error 9: This is a generic error, and we'll need way more information than that to figure out the problem. If you get this, strongly consider following the instructions of submitting your project through the Submit Bug feature within the editor.
User avatar
Danny
001 Forum Master
 
Joined: Tue Jul 12, 2011 7:14 am

Higher speed, slower polygon movement.

Postby Danny » Fri Nov 25, 2016 6:21 am

I've got some tiles that have polygon collisons that are setup to act as ramps (See screenshot). I've noticed an issue that i can't seem to overcome, when you walk up a tile that as a polygon ramp collison the actor seems to get "Slower" if you increase the speed.

For example the main actors speed is "20". You walk up the ramp, it seems fine, but then if i increase the speed to say 30, 40, 50 etc it seems to get slower and slower to walk up the polygon collision.

How can i fix this? I don't lose any frame rate, i get no game lag, zombies don't lag or slow down, game runs fines, just this polygon issue. It's making it appear that my game is experiencing slowdown/frame loss when it's not.

Thanks! :D
Attachments
untitled.PNG

User avatar
Mr.Numbers
001 Support
 
Joined: Wed Feb 28, 2007 1:50 am
Location: Alberta, Canada

Re: Higher speed, slower polygon movement.

Postby Mr.Numbers » Fri Nov 25, 2016 10:30 am

This is likely an issue with how ramps work and how collisions work in 001, since the greater speeds are likely causing the actor to get pushed into the ramps.

Unfortunately, I don't know of a way to fix this.
Image
I AM THE ALL MIGHTY SCRIPTING MASTER
Please do not PM me with Engine 001 related questions, rather post on the forums. ;)


Return to Technical Support Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron