Zoom While Playing

Have any questions or problems in making your game, subscribing and/or using our software? Post here.
Forum rules
Make sure you are using the newest version. This can be downloaded at the top of the site via the "downloads" link.

Use a very good subject. "Problem" or "Help" are unacceptable titles.

Use the search feature before posting a question, as the answer is probably already here.

Subscript out of range error 9: This is a generic error, and we'll need way more information than that to figure out the problem. If you get this, strongly consider following the instructions of submitting your project through the Submit Bug feature within the editor.
iagobarretoc
Junior Member
 
Joined: Thu Jun 18, 2015 5:47 pm

Zoom While Playing

Postby iagobarretoc » Tue Sep 01, 2015 2:50 pm

Hi guys, im new around here and also do not speak tons of english so....

I got this issue that im trying to fix, i really want to know how can i be able to "zoom" the game, it really freaks me out this bottom border in yellow...
thnks a lot :D
Attachments
shit.png

User avatar
Lee
001 Support
 
Joined: Thu Sep 21, 2006 1:59 pm
Location: United Kingdom

Re: Zoom While Playing

Postby Lee » Tue Sep 01, 2015 3:20 pm

Lee - 001 Community Manager

reaper2259
Member
 
Joined: Tue Aug 25, 2015 11:03 pm

Re: Zoom While Playing

Postby reaper2259 » Wed Sep 02, 2015 6:43 am

for my top down game i wanted the camera zoomed in aswell so what i did was set the map camera to the angle i wanted in the map properties( so top down for me) then when the camera snaps to the view change it once more to "no change"(this is so when you re-enter the map it doesn't reset your camera) then what i did was have it so in my game i have a start menu and when i hit play it runs these events, all of these are under camera - "change perspective" = 3d > "change Distance" = distance you want( default camera is at a distance of 1000, less = close, more = further) > "force focus on actor" = your player(this is to make the camera follow the player because once you change it to 3d it will not).

hope this helps and if you have any more question feel free to ask.

User avatar
Mike
001 Co-Founder
 
Joined: Sun May 08, 2005 1:29 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Zoom While Playing

Postby Mike » Thu Jan 07, 2016 4:08 pm

Added "Change Zoom" for next version.


Return to Technical Support Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron